במשק תירוש גדלים עצי זית במגוון זנים ומהם אנו מפיקים שמן זית "זני" כלומר הזיתים ושמן הזית מכל זן נמסקים ומאוחסנים בנפרד וכך אנו שומרים על הטעמים והערכים המיוחדים לכל זן.
חומרים:
- 1 ק”ג זיתים ירוקים.
- מים.
- מי מלח בריכוז 8% או כף גדושה מלח גס בליטר מים.
- 3-4 שיני שום קלופות.
- 1/2 לימון חתוך ל-4
- 2 עלי דפנה.
- 5 פלפל אנגלי.
- 1-2פלפל שאטה.
- שמן זית.
אופן ההכנה:
- קוטפים זיתים וממלאים את הכלי.
- לוקחים קופסאת שימורים או פטיש ודופקים את הזיתים. (ניתן גם לחרוץ בעזרת סכין).
- מחזירים לכלי וממלאים במים ובמשך שבוע מחליפים כל יום את המים.
- אחרי שבוע מכניסים את כל התבלינים לכלי ביחד עם הזיתים ממלאים במים עם מלח ומכסים בשכבה דקה של שמן זית.
- ממתינים שבועיים.
- טועמים ומחליטים האם להשאיר עוד או שאפשר להתחיל לאכול ולהנות.